Programma

Voor het nieuwe seizoen staan zes nieuwe cantates in de planning. De programmering is op het ogenblik in overleg met de betrokken partijen.

Vast staat in ieder geval dat op zondag 20 november as Bach’s schitterende cantate Actus Tragicus, “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit”, BWV 106 in de Dorpskerk Beekbergen uitgevoerd gaat worden. Het is ook mogelijk aan deze cantate deel te nemen als project zanger (m/v)

De repetities zijn van 19.30 – 22.00 uur  in Gebouw Irene/Grote Zaal, naast de Grote Kerk Apeldoorn.

De repetitiedata zijn:

ma 31 oktober

ma 07 november

ma 14 november

zo  20 november in Beekbergen met instrumentaal ensemble en solisten

Hierbij wordt ook het motet “Die Zeit meines Abschieds ist vorhanden” van Nicolaus Bruhns uitgevoerd. 

Ik hoop dat je mee wilt doen. Als je zangers kent die graag Bach zingen, geef aub deze info door. Opgeven via het secretariaat van het Gelders Bach Collegium.

Het Gelders Bach Collegium (Apeldoorn) heeft op donderdag 14 april jl, op Witte Donderdag (in de Dorpskerk Beekbergen) de prachtige Markuspassion van Reinhard Keiser uitgevoerd.

De uitvoering betrof een bewerking van dirigent Wolfgang Lange. De uitvoering van deze passie is opgenomen in een speciale vesperdienst van de Dorpskerk in de stille tijd voor Pasen.

Daarnaast werd op 15 mei de fantastische cantate BWV 12 in de vesperdienst uitgevoerd. Het GBC wordt begeleid door een barokensemble.

Het Gelders Bach Collegium wordt begeleid door een barokensemble op authentieke instrumenten.

Het Gelders Bach Collegium heeft met haar uitvoeringen een historie van bijna 15 jaar. Het Gelders Bach Collegium is een kamerkoor van 20 leden, en is speciaal op zoek naar mannenstemmen. Interesse?

Grote Kerk Apeldoorn
Gedicht van Klaas Herman de Haan nav Cantate 33

Tenzij anders vermeld vinden de uitvoeringen plaats in de Grote Kerk, Loolaan 16 te Apeldoorn.

De Dorpskerk vindt u op de Kerkweg 35, te Beekbergen

Toehoorders nodigen wij graag uit het slotkoraal mee te zingen en voor het oefenen aanwezig te zijn om 19.00 op de avond van de cantate. Heeft de cantate géén slotkoraal, dan begint de cantate-dienst om 19.15 uur.

Zeer volledige informatie over alle cantates van Bach vindt u op de site van Eduard van Hengel.

Actuele informatie over diensten vindt u op de site van de Grote Kerk te Apeldoorn.

Per bezoeker vraagt de kerk een vrijwillige bijdrage. Deze bijdrage is absoluut nodig voor het voortzetten van deze door velen zeer geliefde cantatediensten.

De volgende cantate(s)

Aan de nieuwe programmering wordt gewerkt